Dieren - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dieren

Dieren
Wij hebben heel veel dieren op Bovensbos. En ze mogen allemaal worden geaaid :-)

  • Een dierenweide met 2 alpaca's (Paco en Peru), 2 varkentje (Wally en Zumi), 2 Nandoes en 3 geiten (King, Happy en Pennywise).

  • Een caviaweide met 5  cavia's

  • Een voliere met Japanse Lis Eekhoorns (Suzy, Romeo, Sjuul en Isabelle)

  • Vijf Pauwen en 8 kippen,  welke los lopen

  • Drie ponies Dalles, Knuffie, Nobel Esprit (de pony van Owen & Ayden)

  • Een stal met springpaarden en altijd enkele veulentjes

  • Drie honden, 2 chihuahua's (Wicky en DJ), een Cocker Spaniel  (Molly) in ons huis en omheinde tuin.

  • Twee poezen: Switch en Mauw Mauw

Varkentje
Varkentjes Zumi (zwart, 2009) woont in de varkensweide bij ons huis. Samen met Wally (2019). Zumi is super tam, maar Wally komt uit het asiel en is heel wantrouwend. Daarom staan ze niet meer in de dierenweide, maar bij ons thuis in de tuin.

Geitjes
We hebben 3 vrolijke geiten rondrennen (alle zonder hoorntjes). De witte geit heet King (2016), de bruine Happy (2016) en de dochter van King, Pennywise (aug 2108). Ze zijn supervriendelijk en we hebben er veel plezier van. King en Happy zijn ongeveer 3 jaar oud. Kinderen mogen ze zelf voeren als ze willen.

Alpaca's
De alpaca's Paco (wit, 2013) en Peru (creme, 2016) wonen in de dierenweide. Ze eten graag iets gezonds uit je hand, maar aaien...daar houden ze niet echt van. Ze zijn erg leuk om naar te kijken, en ze maken vaak bokkensprongen door de weide heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en zachtaardig. Als je rustig doet tegen ze, komen ze graag zachtjes iets lekkers van je hand eten. Rond mei worden ze geschoren en gaat de dikke vacht eraf.

Nandoes
In de dierenweide wonen sinds kort 2 Nandoes (2019). Een mannetjes en een vrouwtje. Ze zijn nieuwsgierig en eten al wat lekkers uit de hand. Ze lijken op kleine struisvogels, maar zijn een stuk vriendelijker.

Eekhoorntjes
De voliere met 4 Japanse Lis eekhoorns is altijd leuk om even bij te kijken. De hele dag zijn de eekhoorntjes actief en verstoppen hun voedsel. Je kunt ze door het gaas heen iets lekkers geven, fruit of ongebrande/ongezoute nootjes.

Ponies

We hebben 3 pony's; Dallas. de zwarte Shetlander. Knuffie, een voskleurig mini-Shetlandertje en Nobel Esprit een bruine C-sportpony. De kleine pony's worden o.a. gebruikt als gezelschap-pony's voor de springpaarden. Nobel is de springpony's van onze kinderen. Pony Sjefke is in 2017 overleden, hij is heel oud geworden (zie ook foto hier beneden). Hij was er vanaf ons eerste campingseizoen (2008) bij!

Cavia's

Er is een knaagdierenweide waar 5 cavia's lopen. De kinderen kunnen een stuk van het hek omlaag klappen en de dieren aaien en voeren. Wel enkel gezonde dingen voeren graag...we hebben een bordje opgehangen met het menu dat zij lekker vinden. Het konijn loopt momenteel los en krijgt water en voer en winters staat er een open hok waar hij kan schuilen.

Honden

Zelf hebben wij 3 honden. Een chihuahua Wickiewauwa en haar dochter DJ. Ook is er Molly de Cocker Spaniel.  (De reus Jose, een Mastin de los Pirineos is in maart 2020 ingeslapen.) Deze lopen in onze omheinde tuin en wonen bij ons in huis.

Poes

In 2019 vonden de kinderen jonge katjes in de stal en daarvan hebben wij Switch gehouden. Ze is een knapperd en best lief.  Ze loopt in ons huis en soms over het erf. In 2021 hebben wij nog een kitten gevonden, Mauw Mauw,  op het erf en ook zij is nu tam en leeft bij ons in huis. De twee dames zijn al dol op elkaar en liggen vaak samen te slapen of te spelen.

Pauwen

Er lopen ook vijf pauwen (2018 en 2020) in de tuin. Ze zijn prachtig om te zien, maar willen niet aangeraakt worden. Ze pikken wel graag wat kruimels weg.

Kippen

We hebben 8 kippen welke over het erf en de camping scharrellen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en nieuwsgierig.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu