Dieren - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dieren

Dieren
Wij hebben heel veel dieren op Bovensbos. En ze mogen allemaal worden geaaid :-)

  • Een dierenweide met 2 alpaca's, varkentje, 2 Nandoes en 3 geiten.

  • Een konijnenweide met 3 konijntjes en 2 cavia's

  • Een voliere met Hudson Eekhoorns

  • Twee Pauwen en 3 kippen,  welke los lopen

  • Vijf ponies Dalles, Knuffie, Nobel Esprit (de pony van Owen) en Pietje en Amy (de pony's van Ayden)

  • Een stal met springpaarden en altijd enkele veulentjes

  • Vier honden, 2 chihuahua's (Wicky en DJ), een Cocker Spaniel  (Molly), en een Mastin de los Pirineos (José) in ons huis en omheinde tuin.

  • Twee poezen: Switch en Poes Pluis

Varkentje
Varkentjes Zumi (zwart, 2009) woont in de dierenweide en kan worden gevoerd en geknuffeld. Als je haar onder de buik kriebelt laten ze zich graag omvallen voor nog meer kriebels. Als het warm is kunnen de kinderen een modderbadje voor haar maken in het zand, met emmertjes water.

Geitjes
We hebben 3 vrolijke geiten rondrennen (alle zonder hoorntjes). De witte geit heet King (2016), de bruine Happy (2016) en de dochter van King, Pennywise (aug 2108). Ze zijn supervriendelijk en we hebben er veel plezier van. King en Happy zijn ongeveer 3 jaar oud.

Alpaca's
De alpaca's Paco (wit, 2013) en Peru (creme, 2016) wonen in de dierenweide. Ze eten graag iets gezonds uit je hand, maar aaien...daar houden ze niet echt van. Ze zijn erg leuk om naar te kijken, en ze maken vaak bokkensprongen door de weide heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en zachtaardig. Als je rustig doet tegen ze, komen ze graag zachtjes iets lekkers van je hand eten. Rond mei worden ze geschoren en gaat de dikke vacht eraf.

Nandoes
In de dierenweide wonen sinds kort 2 Nandoes (2019). Of het mannetjes of vrouwtjes zijn weten we nog niet. Ze zijn nieuwsgierig en eten al wat lekkers uit de hand. Ze lijken op kleine struisvogels, maar zijn een stuk vriendelijker.

Eekhoorntjes
De volieren met 3 Hudson eekhoorns is altijd leuk om even bij te kijken. De hele dag zijn de eekhoorntjes actief en verstoppen hun voedsel. Je kunt ze door het gaas heen iets lekkers geven, fruit of ongebrande/ongezoute nootjes.

Ponies

We hebben 5 pony's; Dallas. de zwarte Shetlander. Knuffie, een voskleurig mini-Shetlandertje, Amy, een donkerbruine B-Dartmoor, Pietje een C-springpony, en Nobel Esprit een bruine C-sportpony. De kleine pony's worden o.a. gebruikt als gezelschap-pony's voor de springpaarden. Amy, Pietje en Nobel zijn de springpony's van onze kinderen. Pony Sjefke is in 2017 overleden, hij is heel oud geworden (zie ook foto hier beneden). Hij was er vanaf ons eerste campingseizoen (2008) bij!

Konijnen en cavia's

Er is een knaagdierenweide waar konijntjes en cavia's lopen. De kinderen kunnen een stuk van het hek omlaag klappen en de dieren aaien en voeren. Wel enkel gezonde dingen voeren graag...we hebben een bordje opgehangen met het menu dat zij lekker vinden.

Honden

Zelf hebben wij 4 honden. Een chihuahua Wickiewauwa en haar dochter DJ. Ook is er Molly de Cocker Spaniel en de reus Jose, een Mastin de los Pirineos. Deze lopen in onze omheinde tuin en wonen bij ons in huis.

Poes

In 2016 vonden de kinderen jonge katjes in de stal en daarvan hebben wij Poes Pluis gehouden. Ze is een knapperd en best lief.  Ze loopt in ons huis en soms over het erf. In 2018 hebben wij nog een kitten gevonden, Switch,  op het erf en ook zij is nu tam en leeft bij ons in huis. De twee dames zijn al dol op elkaar en liggen vaak samen te slapen of te spelen.

Pauwen

Er lopen ook twee pauwen (2018) in de tuin. Ze zijn nog wel erg schichtig, maar prachtig om te zien. Ze zijn van juni 2018.

Kippen

We hebben 3 kippen welke over het erf en de camping scharrellen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en nieuwsgierig.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu