Dieren - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dieren

Dieren
Wij hebben heel veel dieren op Bovensbos. En ze mogen allemaal worden geaaid :-)

  • Een dierenweide met 2 alpaca's, kippen en 3 geiten.

  • Een kleine dierenweide met 2 varkentjes

  • Een konijnenweide met 2 konijnen en 2 cavia's

  • Een voliere met Chinees gestreepte boomeekhoorns

  • 3 kippen in de dierenweide

  • Vier ganzen in onze tuin en 2 Pauwen welke los lopen

  • Drie ponies Dalles, Jacky (de pony van Owen) en Amy (de pony van Ayden)

  • Een stal met springpaarden en altijd enkele veulentjes

  • Vier honden, 2 chihuahua's (Wicky en DJ), een Franse Bulldogs  (Pinky), en een Mastin de los Pirineos (José) in ons huis en omheinde tuin.

  • Twee poezen: Switch en Poes Pluis

Varkentjes
De twee varkentjes Zumi (zwart, 2009) en Jane (bruin, 2008) wonen in de dierenweide en kunnen worden gevoerd en geknuffeld. Als je ze onder de buik kriebelt laten ze zich graag omvallen voor nog meer kriebels. Als het warm is kunnen de kinderen een modderbadje voor ze maken in het zand, met emmertjes water.

Geitjes
Sinds kort (2018) hebben wij ook weer geitjes. 2 geitjes, beide zonder hoorntjes. De witte geit heet King, de bruine Happy. Ze zijn supervriendelijk en we hopen er veel plezier van te hebben. Na bezoek van de bok is er in augustus 2018 een 3e geitje geborgen, Pennywise.  King en Happy zijn ongeveer 2 jaar oud.

Alpaca's
De alpaca's Paco (wit, 2013) en Peru (creme, 2016) wonen in de dierenweide. Ze eten graag iets gezonds uit je hand, maar aaien...daar houden ze niet echt van. Ze zijn erg leuk om naar te kijken, en ze maken vaak bokkensprongen door de weide heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en zachtaardig. Als je rustig doet tegen ze, komen ze graag zachtjes iets lekkers van je hand eten. Rond mei worden ze geschoren en gaat de dikke vacht eraf.

Eekhoorntjes
De volieren met Chinese gestreeptje boomeekhoorns is altijd leuk om even bij te kijken. De hele dag zijn de eekhoorntjes actief en verstoppen hun voedsel. Je kunt ze door het gaas heen iets lekkers geven, fruit of ongebrande/ongezoute nootjes.

Ponies

We hebben 3 pony's Dallas. de zwarte Shetlander. Amy, een donkerbruine Dartmoor en Jacky. Pony Sjefke is in 2017 overleden, hij is heel oud geworden (zie ook foto hier beneden). Hij was er vanaf ons eerste campingseizoen (2009) bij!

Konijnen en cavia's

Er is een knaagdierenweide waar enkele konijnen en cavia's lopen. De kinderen kunnen een stuk van het hek omlaag klappen en de dieren aaien en voeren. Wel enkel gezonde dingen voeren graag...we hebben een bordje opgehangen met het menu dat zij lekker vinden.

Honden

Zelf hebben wij 4 honden. Een chihuahua Wickiewauwa en haar dochter DJ. Ook is er Pinky, de Franse Bulldog, en de reus Jose, een Mastin de los Pirineos. Deze lopen in onze omheinde tuin en wonen bij ons in huis.

Poes

In 2016 vonden de kinderen jonge katjes in de stal en daarvan hebben wij Poes Pluis gehouden. Ze is een knapperd en best lief.  Ze loopt in ons huis en soms over het erf. In 2018 hebben wij nog een kitten gevonden, Switch,  op het erf en ook zij is nu tam en leeft bij ons in huis. De twee dames zijn al dol op elkaar en liggen vaak samen te slapen of te spelen.

Witte ganzen

In onze tuin lopen vier witte ganzen (van 2017 en 2108) Ze zijn erg grappig en nieuwsgierig en zwemmen in de vijver van onze tuin. Ze zijn wel waaks en hangen bij nieuwe gasten graag in de broek.

Pauwen

Er lopen ook twee pauwen (2018) in de tuin. Ze zijn nog wel erg schichtig, maar prachtig om te zien. Ze zijn van juni 2018.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu