Dieren - Camping Bovensbos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dieren

Dieren
Wij hebben heel veel dieren op Bovensbos. En ze mogen allemaal worden geaaid :-)

  • Een dierenweide met alpaca's, kippen en geiten.

  • Een kleine dierenweide met varkentjes

  • Een konijnenweide met 2 konijnen en 2 cavia's

  • Een voliere met Chinees gestreepte boomeekhoorns

  • Twee witte ganzen in onze tuin

  • Drie ponies Bongo, Dalles en Amy (de pony van Ayden)

  • Een stal met springpaarden en altijd enkele veulentjes

  • Vier honden, 2 chihuahua's (Wicky en DJ), een Franse Bulldogs  (Pinky), en een Mastin de los Pirineos (José) in ons huis en omheinde tuin.

  • Twee poezen: Tijger en Poes Pluis

Varkentjes
De twee varkentjes Zumi (zwart, 2009) en Jane (bruin, 2008) wonen in de dierenweide en kunnen worden gevoerd en geknuffeld. Als je ze onder de buik kriebelt laten ze zich graag omvallen voor nog meer kriebels. Als het warm is kunnen de kinderen een modderbadje voor ze maken in het zand, met emmertjes water.

Geitjes
Sinds kort (2018) hebben wij ook weer geitjes. 2 geitjes en een bokje, allemaal zonder hoorntjes. De witte geit heet King, de bruine Happy, en het bokje heet Bokkie Bok. Ze zijn supervriendelijk en we hopen er veel plezier van te hebben. Mocht Bokkie Bok zijn werk goed doen, dan verwachten wij midden augustus nog jonge geitjes. Ze zijn ongeveer 2 jaar oud.

Alpaca's
De alpaca's Paco (wit, 2013) en Peru (creme, 2016) wonen in de dierenweide. Ze eten graag iets gezonds uit je hand, maar aaien...daar houden ze niet echt van. Ze zijn erg leuk om naar te kijken, en ze maken vaak bokkensprongen door de weide heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en zachtaardig. Als je rustig doet tegen ze, komen ze graag zachtjes iets lekkers van je hand eten. Rond mei worden ze geschoren en gaat de dikke vacht eraf.

Ponies

We hebben 2 pony's, Dallas, Bongo waar de kindertjes wekelijks met begeleiding een rondje op mogen rijden. Het zijn een zwarte shetlander en een bruine Welshpony. De kinderen mogen de ponies Dallas en Bongo ook poetsen in de weide of in de stal.
Pony Sjefke is in 2017 overleden, hij is heel oud geworden (zie ook foto hier beneden) en veel kindertjes hebben hun eerste rondje op hem gereden. Hij was er vanaf ons eerste campingseizoen (2009) bij!

Konijnen en cavia's

Er is een knaagdierenweide waar enkele konijnen en cavia's lopen. De kinderen kunnen een stuk van het hek omlaag klappen en de dieren aaien en voeren. Wel enkel gezonde dingen voeren graag...we hebben een bordje opgehangen met het menu dat zij lekker vinden.

Honden

Zelf hebben wij 4 honden. Een chihuahua Wickiewauwa en haar dochter DJ. Ook is er Pinky, de Franse Bulldog, en de reus Jose, een Mastin de los Pirineos. Deze lopen in onze omheinde tuin en wonen bij ons in huis.

Poes

In 2016 vonden de kinderen jonge katjes in de stal en daarvan hebben wij Poes Pluis gehouden. Ze is een knapperd en best lief.  Ze loopt in ons huis en soms over het erf. In 2017 hebben wij nog een kitten gevonden op het erf en ook zij is nu redelijk tam en leeft bij ons in huis. De twee dames zijn echt dol op elkaar en liggen vaak samen te slapen of te spelen.

Witte ganzen

In onze tuin lopen twee witte ganzen. Ze zijn erg grappig en nieuwsgierig en zwemmen in de vijver van onze tuin. Ze zijn van 2017 en waarschijnlijk krijgen ze leuke ganzenkuikens in 2018.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu